Udskiftning af sølv med plast eller porcelæn​

​Er du blevet træt af dine gamle sølvfyldninger, eller udgør de et problem i forhold til tanden eller tænderne generelt, kan Ølby Tandlæge Center sørge for, at de bliver skiftet med plast eller porcelæn.

Udskiftning af fyldninger

Ring på tlf. 56 65 80 75 eller book tid online

Der kan være flere grunde til at udskifte en tandfyldning, herunder slid, misfarvning, tandtråd eller fordi fyldningen har mistet sin tæthed og er begyndt at lække.

Hvad er en tandfyldning?

En tandfyldning er en måde, hvorpå man kan restaurere tænder. Tandfyldninger laves i dag af et meget stærkt plastmateriale. Er der en fraktur eller en revne i tanden, kan man f.eks. lave en tandfyldning, som skal erstatte det manglende stykke eller lime tanden sammen, så den igen kan fungere optimalt og på lige fod med de andre tænder.
Knækker du en tand grundet caries eller på anden vis har caries i en tand, er en tandfyldning ligeledes en god og stabil løsning, som sikrer, at du kan bruge dit tandsæt præcis som før.

Det gør ikke ondt at få en tandfyldning. Fyldninger laves under lokalbedøvelse.

Hvilke typer fyldninger findes der?

Har du før i tiden fået lavet en fyldning, har det højst sandsynligt været i sølv, dette materiale bruges dog ikke længere. I dag laves tandfyldninger typisk i et stærkt plastmateriale. Sølvplomber som er de gamle fyldninger lavet af bly, bruges ikke mere grundet udviklingen af bedre og ikke mindst pænere, og mere naturtro materialer.

Hos Ølby Tandlæge Center arbejder vi med plastfyldningsmaterialer som er nemme at forme og lime til/på den resterende tand, hvilket forhindrer yderligere revner og samtidig kan plastfyldninger laves så farve og tone matcher de øvrige tænder.

Individuelle behov

Vores professionelle tandteam sørger for en grundig vurdering af, hvilke løsningsmuligheder der er for dine tænder. Ikke to tandsæt er ens, og derfor er det vigtigt at have fokus på det individuelle behov.

Ølby Tandlæge Center anvender de nyeste teknikker og materialer samt alt nødvendigt moderne udstyr til at sørge for stærke og flotte plast- og porcelænsfyldninger.

En pæn og holdbar løsning

Plast er i dag det stærkeste fyldningsmateriale på markedet, og alle plasttyper er CE-mærkede.

En plast- eller porcelænsfyldning er samtidig en diskret løsning, der både er holdbar, og som giver bedre sikkerhed for, at et eventuelt problem ikke forværres.

Ølby Tandlæge Center står altid klar med rådgivning. Kontakt os for at høre mere om, hvad vi kan tilbyde dig.

Tiden efter en tandfyldning

Hvis man har fået lavet en dyb plastfyldning som er lavet i tæt relation til nerven, kan nogle mennesker oplever en smule kuldefølsomhed i dagene eller ugerne efter en tandfyldning, men dette aftager oftest helt af sig selv igen. Der er ingen garantier for, hvor lang tid en tandfyldning holder. Det er individuelt fra tandsæt til tandsæt, og det afhænger af, hvor god man er til at passe på sine tænder og på tændernes generelle tilstand. Tandlægen kan eventuelt give et bud på, hvor længe fyldningen holder, men ved større fyldninger stilles der kun garanti, hvis man i stedet vælger kronebehandling

Overvejer du en ny fyldning?

Flere og flere får skiftet deres gamle sølvfyldninger, fordi plastfyldninger har mindre risiko for at skabe revner i tænderne, og fordi de af kosmetiske årsager ønsker en ny fyldning, der passer til farven på deres tandsæt, da gamle fyldninger ikke skifter farve som normale tænder over årene.

Hos Ølby Tandlæge Center i Køge rådgiver vi vores kunder efter grundige eftersyn, så vi er sikre på, at behandlingen er den bedste løsning til den individuelles tandsæt. Vi bruger moderne teknikker, udstyr og metoder, som gør det muligt at skabe flotte resultater.

Vi står klar til at hjælpe

Kontakt Ølby tandlæge center i Køge hvis du har spørgsmål