Ny patient

- vi er klar til at hjælpe dig

Velkommen som ny patient hos Ølby Tandlæge Center

Ring på tlf. 56 65 80 75

Vi byder dig velkommen i vores moderne klinik, lige ved Ølby station i Køge.

Ved første undersøgelse finder vi ud af, hvilken behandling du har behov for og hvordan vi skal vejlede dig i forbindelse med forebyggelse af evt. sygdomme i mundhulen.

Den første undersøgelse

Oprettelse af journal

Du vil inden du kommer ind til en af behandlerne, skulle udfylde en såkaldt helbredserklæring. Den har til formål at sikre den bedste og sikreste behandling af dig. Tandplejeren er forpligtet til ved lov at oprette en journal hvori den nye patients tænder kortlægges. Det vil sige, at det skal noteres ned, hvilke og hvor mange tænder du har. Har du fået lavet nogle huller med plast eller sølv skal det også noteres, hvor disse fyldninger sidder.

Eftersyn af tænderne, tandkødet, slimhinden og kæbeleddet

Hermed får tandplejeren et indblik i, om der er behandlingskrævende tilstande. Eftersynet danner grundlag for behandlingsplanen.

Her vil vi også vurdere hvilken farve kategori du tilhører.

Sundhedsstyrelsen har indført nye nationale kliniske retningslinjer. Ifølge disse retningslinjer skal din tandplejer foretage en såkaldt risikovurdering og placere dig i en grøn, gul eller rød kategori. Din tandplejer vurderer dette ud fra, om du har aktiv sygdom, fx caries eller tandkødsbetændelse, og i hvor høj grad du selv kan ændre dine såkaldte risikofaktorer, fx dine tandbørstevaner. Et af formålene med retningslinjerne er at motivere dig til i højere grad at tage et medansvar for din egen tandsundhed. Det kan du fx gøre ved at være endnu grundigere med tandbørsten og ved at holde igen med sodavand og andre søde sager. Tal med din tandplejer om, hvad du konkret kan gøre for at få en bedre tandsundhed.

Hvad vores kunder siger