Tandrensning

Hvad er en tandrensning? 

En tandrensning er en behandling, du kan få hos din tandplejer, hvor dine tænder får den rens, de måtte have brug for. Formålet er at forebygge tandsygdomme som for eksempel tandkødsbetændelse og paradentose, som er en infektion i tandkødet og i kæbeknoglen omkring de tænder, der måtte være ramt. Tandrensningen fjerner belægninger som plak og tandsten på tænderne, og behandlingen er med til at forbedre mundhygiejnen. Her kan tandlægen også tage et grundigt kig på dine tænders tilstand og vurdere, om der er behov for yderligere opmærksomhed eller behandling på enkelte tænder.

Ring på tlf. 56 65 80 75

Hvad gør en tandrensning godt for?

En tandrensning er et vigtigt redskab til at vedligeholde munden og tændernes sundhed. Tandrensningen udføres efter det individuelle behov, som tandplejeren gør opmærksom omkring – det kan være ca. hver kvarte, halve eller hele år alt efter ens individuelle behov.

Hvordan passer man bedst muligt på sine tænder?

Hos Ølby Tandlæge Center instruerer vi vores kunder i korrekt hjemmetandpleje, så de kan passe godt på deres tænder på daglig basis. Vores anbefalinger, at man børster sine tænder med en elektrisk tandbørste 2 gange om dagen. Den passer nemlig bedre på tandkød og tænder, fordi den er blidere, hvorfor man bedre kan undgå slibeskader fra tandbørsten på tænderne og tandkødet.
 
Derudover anbefaler vi, at man rengør mellemrummene mellem tænderne. Det kan gøres med en gummi stik, tandtråd eller en mellemrumsbørste i en størrelse, der passer til dine mellemrum, og helst på daglig basis.

  • Gummistik

En gummistik er en lille mellemrums renser i blødt og hårdt plastik med små gummi børstehår i den ene ende og et håndtag i den anden, de kan komme ind mellem alle tænder for at rense mellemrummene, hvor tandbørsten kan have svært ved at komme ind. Nogen foretrækker gummi stikken, fordi den er lille, let at have med overalt, og den kan opbevares i et lille etui, så du altid kan have den med på farten for optimal tandpleje og tandrensning, uanset hvor du er.

  • Mellemrumsbørste

Mellemrumsbørsten også kaldet flaskerenser er til dig, der ønsker et mere stabilt greb og produkt, som du kan bruge dagligt før eller efter tandbørstningen. Mellemrumsbørsten ligner en almindelig tandbørste fra hovedet og ned, hvor den har et behageligt greb, men hovedet er formet i en 90 grader vinkel med nylonhår på hovedet, ligesom en flaskerenser. Det gør den optimal at bruge til de bagerste tænder, hvor det kan være svært at komme ind i mellemrummene.

  • Tandtråd

Den klassiske løsning til tandrensning. Tandtråd kan være en smule besværlig at holde på, men tråden sikrer stadig at mellemrummene i tænderne renses grundigt. Det er også muligt at bruge tandtråd på en holder med tandstik i den anden ende, så grebet bliver nemmere, men du får samme gode og renlige fornemmelse mellem tænderne som med en gammeldags tandtråd.


Vil man give sine tænder den optimale tandpasta, skal man kigge efter en tandpasta med minimum 1450 ppm fluor. Fluoren er med til at hærde tænderne og gøre dem stærkere. 
En god varieret kost er også godt for tænderne, så vi anbefaler, at man følger de generelle kostråd. 

Hvad koster en tandrensning?

Der gives tilskud fra sygesikringen til en helt almindelig tandrensning. Her er prisen 216 kroner efter sygesikringstilskud. Vi anbefaler altid, at tandrensninger laves sammen med et årligt eftersyn, her gives også tilskud fra sygesikringen, og prisen er derfor 173 kroner. Har man yderligere behov for eftersyn eller tandrensning, bliver dette anbefalet af tandplejeren.

Overvejer du en tandrensning?

Kontakt Ølby Tandlæge Center i Køge, for at få en snak om dine behov eller hvis du har spørgsmål om tandrensninger.​