Bideskinner

Hvad er en bideskinne?

En bideskinne er en konstruktion af plast, der afstøbes efter hver enkelt persons tandsæt. Den sidder på tænderne i overkæben, og den findes i to forskellige materialer – hård eller blød plast. Bidskinnens formål er at forhindre, at man kan bide helt sammen, og derved kan den aflaste kæbe- og tyggemusklerne. Bideskinnen bruges om natten for at undgå, at man kan bide hårdt sammen, belaste muskulaturen eller for at beskytte proteser og konstruktioner i munden, der har gavn af at få fred om natten.

Ring på tlf. 56 65 80 75

Hvem har brug for en bideskinne?

Bideskinner afhjælper dem, der døjer med at skære tænder, tygger hårdt sammen om natten eller dem, der har et skævt bid. Symptomerne på at skære tænder eller hårdt sammenbid kan være hovedpine, ømme muskler omkring kæben, samt slitage på tænderne.

Bideskinnen fjerner ikke den bagvedliggende årsag til, at man skærer tænder, som eventuelt kan være forårsaget af stress, angst eller andre mentale forhold. Bideskinnen lindrer derimod smerterne forbundet med at skære tænder, og den kan forhindre yderligere skader på tænderne.

Hvordan virker en bideskinne?

Bideskinner kan bruges både om dagen og om natten, hvis symptomerne er meget slemme.

Bideskinnen virker ved at aflaste kæbemusklerne og sørger dermed for, at tænderne ikke kan bide så hårdt sammen om natten. Det bliver derfor også nemmere for kæbemusklerne at slappe af, og det forhindrer yderligere skade på tænderne forårsaget af tænderskæren eller hårdt sammenbid. Skærer man både tænder og bider hårdt sammen anbefales en hård bideskinne, da den er mere hårdfør, og den kan holde til det store pres fra munden.

Hvilke slags bideskinner kan man få?

Hos Ølby Tandlæge Center i Køge kan du få lavet din bideskinne, så den passer lige præcis til din mund og dine tandproblemer. Vi tilbyder vores kunder tre modeller: En hård, en blød og hård-blød, også kaldet en komfortbideskinne. En komfortbideskinne er hård på ydersiden, så tænderne i underkæben bider op i en hård overflade, mens tænderne i overkæben er dækket af blødere materiale. Denne er den mest populære model, da den er optimal for både over- og undermund.

Der tages altid hensyn til den enkeltes behov, hvor det vurderes, hvilken bideskinne, der passer bedst til hver patient. Vi bruger typisk en blød bideskinne til de patienter, der har gennemgået større restaureringer, hvor den skal beskytte det, der er blevet lavet i munden, mens en komfortbideskinne bruges, når skaden er sket for at lindre ømme muskler og hårdt sammenbid, samt forhindre yderligere slidskader.

Et forløb med at få en bideskinne starter med en scanning af tænderne. Efterfølgende sendes scanningen til en tekniker, som ca. to uger efter sender bideskinnen til klinikken. Her kommer patienten tilbage på klinikken, der kontrollerer, at den sidder korrekt.

Hos Ølby Tandlæge Center vil vi løbende foretage opfølgning og kontrol, når patienterne kommer til klinikken, så bideskinnen altid virker, som den skal.

Hvad koster en bideskinne?

Hos Ølby Tandlæge Center koster en blød bideskinne 1850 kroner, og både en hård og en hård-blød/komfort bideskinne koster 3800 kroner. Prisen for bidenskinnerne er inklusiv alt, lige fra den første scanning til materialet og opfølgningen når skinnen udleveres.

Overvejer du en bideskinne?

Kontakt Ølby Tandlæge Center i Køge, for at få en snak om dine behov eller hvis du har spørgsmål om bideskinner.​