Tandimplantater

Den permanente løsning – tandimplantater

Ring på tlf. 56 65 80 75 eller book tid online

Vi kan alle få tandsygdomme eller ved et uheld skade en tand så meget, at den ikke er til at redde. Her skal tandlægen finde en løsning, der udseendemæssigt ikke vækker opsigt, opretholder mundens normale funktioner og løse, at der mangler en tand.

Her er tandimplantater ofte en god løsning, som sikrer et æstetisk flot resultat, samt den normale funktion og vedligeholdelse i munden.

Hvad er et tandimplantat?

Tandimplantater er noget af det tætteste, man kommer på at få en erstatning for en tand, der ligner de andre tænder mest muligt.

Tandimplantater består af to dele: En titaniumskrue og en krone (tanden). Skruen opereres ind i kæbeknoglen, så den bliver en integreret del af kæben og kan med krone på fungere præcis som de andre tænder.

Hvad er fordelene ved tandimplantater?

Der er mange fordele ved at få lavet tandimplantater. Dog kommer det altid an på den individuelle situation og tændernes stand. Her er det altid op til tandlægen at komme med den bedste løsning til den enkelte patient. Det vigtigste er, at kæbeknoglen er sund og stærk til at kunne bære operationen af implantatet.

Fordelen ved tandimplantater er, at de integreres i knoglen, og bliver derfor ligesom de andre tænder. Behandlingen berører kun et mindre område i munden og færre tænder, end ved en tandbro, hvor man er nødt til at inddrage de nærmeste tænder, som skal bære den svævende del af broen. Det er dermed næsten en fuld erstatning for en tand, som står helt for sig selv. Implantater består kun af en lille skrue og en krone. Det gør det derfor også nemmere at rense tænderne som man plejer, hvor man kan komme mellem implantaterne og tænderne ved siden af.

Sådan foregår et forløb med tandimplantater

Når tandlægen fra Ølby Tandlæge Center i Køge i enighed med patienten vurderer, at den bedste løsning er et tandimplantat, sendes patienten til en kirurg. Her er man til en kort behandling i omkring en time, hvor en skrue bores ned i kæben, og herefter skal såret hele. Det tager typisk omkring fire måneder, men det kan variere, alt efter hvor i munden, skruen er sat. Dette tjekkes løbende med kontroleftersyn, hvor der er opsyn med processen. Når kirurgen godkender skruen og helingens stand, skal tandlægen foretage en scanning, som sendes til en tekniker, der kan lave en tand, der passer ind i patientens mund.

Efter ca. to uger ankommer tanden, og tandlægen kan sætte tanden fast.

Forløbet tager i alt ca. 6 måneder med forbehold for, at det kan variere fra patient til patient, alt efter omstændighederne. En eventuel knogleopbygning kan forlænge processen.

Har du brug for tandimplantater?

Kontakt Ølby tandlæge center i Køge hvis du har spørgsmål.