Tandblegning

​Har tænderne mistet deres hvide farve, og giver det dig gener i dagligdagen, kan en tandblegning være en mulig løsning.

Tandblegning

Ring på tlf. 56 65 80 75 eller book tid online

Tandblegning er en kosmetisk tandbehandling, der bruges til at lysne eller fjerne pletter på tænderne. Dette kan gøres ved at anvende en blegningsgel på tænderne, som kan trænge ind i tandens overflade og bryde ned farvestoffer og pletter.

Overvejer du at få bleget dine tænder?

Er du utilfreds med farven på dine tænder, kan det være at tandblegning er noget for dig. Dog er nogle menneskers tænder naturligt mørkere end andres, og det er derfor ikke altid, det er muligt at blege tænderne med et vellykket resultat. Har dine tænder taget farve af tobak, emaljefejl eller af din kost, er det meget ofte muligt at blege tænderne, så de synligt bliver hvidere.

Hos Ølby Tandlæge Center laver vi individuelle skinner til dine tænder, og sender dig velforberedt hjem med blegemiddel, en lille plejepakke og en brochure om forløbet. Skinnerne udformes til dine tænder, og du skal bruge den om natten sammen med dit blegemiddel. Vores hjemmeblegningsmetode sikrer, at tandblegningen ikke går for hurtigt, så der er tid til at regulere farven på tænderne, når du kommer til kontrol på klinikken.
Behandlingen tager som regel 9-10 dage med mulighed for at forlænge med et par dage indtil den ønskede farve er opnået.

Løbende kontrol

Det bliver i dag mere og mere populært at udføre blegning med skinner fremfor lysblegning. Fordelen med skinner er, at blegningen sker langsommere, og at man derfor bedre selv kan regulere farveintensiteten.

Hvis vi sammen når frem til, at blegning kan være en løsning for dig, udformer vi en skinne efter dit tandsæt. Skinnen skal du bruge hjemme sammen med et tilhørende blegningsmiddel.

Vi kontrollerer løbende blegningen, når du kommer til tjek på klinikken.

Kyndig vejledning

Da der ved en blegning opløses lidt af tandens emalje, er det vigtigt, at du kommer til kontrol, så vi kan give kyndig vejledning både før, under og efter behandlingsforløbet.

Hos Ølby Tandlæge Center i Køge anbefaler vi ikke blegning for enhver pris. Vi tager et grundigt blik på dine tænder og ser i samarbejde med dig på, om en blegning er den rigtige løsning.

Så længe holder en tandblegning

Der er ingen garantier for, hvor længe en tandblegning holder, da alle er forskellige. Generelt siges en tandblegning at vare fra et år til 3 år alt efter, hvor godt du passer på dine tænder. Du kan gøre en forskel med din livsstil. Drikker du meget rødvin eller ryger du, vil dette hurtigere farve dine tænder mørke igen.

En tandblegning gør som regel ikke ondt, men der kan dog forekomme isninger, men det varer oftest kun op til et par dage, inden det igen foretager sig. Derudover bruger vi kun tandblegningsmidler som ikke indeholder ingredienser, der kan skade tænderne.

Sådan gør du under og efter en tandblegning

Når du bleger dine tænder derhjemme med blegningsmidlet og skinnen, er det vigtigt, at du undgår mad med stærke farver i blegnings perioden samt 48 timer efter endt tandblegning. Tandblegningen åbner mikroskopiske indgange i tandemaljen, hvilket gør tænderne mere udsatte for farveoptagelse fra mad og drikke i tandblegnings perioden og 48 timer efter endt tandblegning.

Er du interesseret i at få en tandblegning, så bestil en tid hos os ved Ølby Tandlæge Center i Køge, og hør nærmere om behandlingen. Vi foretager altid en grundig forundersøgelse af tænderne, inden vi anbefaler en blegning og vi vil efterfølgende også lave kontrol af tandblegningen