Rodbehandling

Hvad er en rodbehandling? 

En rodbehandling er en behandling af tanden, hvor man fjerner tandens nerve ved at udrense nerve hulrummet i tanden. Ved en rodbehandling bores et hul i tyggefladen på tanden, hvorfra der kan laves adgang til tandens nerve, på den måde kan nerven fjernes, så den ikke længere generer eller skaber bakterie tilstande i tand og/eller kæbeknoglen omkring tandens rødder. 

Ring på tlf. 56 65 80 75

Hvad er årsagen til rodbehandlinger?

Der kan være flere årsager til, at din tandlæge vil anbefale at få udført en rodbehandling. Hvis tanden revner eller knækker ind til nervehulrummet, kan nerven inficeres af bakterier, så der er grobund for en infektion, og det kan blive nødvendigt med en rodbehandling. Eller hvis tanden er angrebet af caries, der går dybt ind i tanden, kan caries skabe en betændelsestilstand i tand og/eller kæbeknogle omkring tandens rødder, som ikke er til at fjerne. Her er det også nødvendigt med en rodbehandling for at fjerne nerven og dermed behandle betændelsen, så tanden så vidt muligt bevares. 

Er du ude for et uheld eller fald, hvor din tand kommer til skade fx. ved slag, kan tandens blodforsyning til nerven blive så beskadiget, at tanden dør over tid og derfor er nødsaget til at blive behandlet med en rodbehandling for at kunne bevares. 

Hvordan foregår en rodbehandling?

En rodbehandling hos os laves typisk over to omgange. Første gang åbnes der op gennem tanden ind til nerve hulrummet og rodkanalerne, hvorigennem tandens nerve hulrum renses ud og desinficeres. Tanden klargøres til behandling nr. 2, ca. en uge efter, hvor nervehulrummet igen renses og fyldes ud med et specielt gummimateriale mm., der forsegler hver kanal og forhindrer, at bakterier kan trænge ind i tanden og skabe nye problemer. Tanden bliver porøs efter en rodbehandling, og vi vil derfor anbefale en krone behandling som kan beskytte tanden efterfølgende. 

Rodbehandlingen kan laves smertefrit, fordi den foregår under lokalbedøvelse.

Hvad koster en rodbehandling?

Prisen for en rodbehandling afhænger af, hvor mange rodkanaler tanden har. Prisen kan svinge mellem ca. 4.400 og 7.800 kroner, alt efter det individuelle behov, og hvilken tand, det drejer sig om. 

Skal du have en rodbehandling?

Kontakt Ølby Tandlæge Center i Køge, for at få en snak om dine behov eller hvis du har spørgsmål om rodbehandlinger.​