En god tandlæge

Bekæmp din tandlægeskræk

Tandlægeskræk?

Hvis man er bange for at gå til tandlægen, så er det guld værd at have en god en af slagsen.

Det er budskabet fra Anna, der har indstillet sin tandlæge Preben Rohde til månedens buket gennem Lørdagsavisen. Hun er førtidspensionist og lider af angstanfald, hvilket tidligere, blandt andet har gjort det meget svært for hende at gå til tandlægen.

Jeg har tidligere haft angstanfald i tandlægestolen, og havde det ikke været for Preben og hans store ro og tålmodighed, så havde det set slemt ud for mine tænder, fortæller Anna.

Desuden vil jeg gerne fortælle andre der også har problemer med at gå til tandlægen, at der er håb forude. Og det betyder bare så meget for ens selvtillid, at ens tænder ser pæne ud, siger Anna.

Vi hjælper dig med din tandlægeskræk

Tandlægeskræk, eller odontofobi som det også hedder i fagligt sprog, er en realitet for mange. Selvom der for de fleste med sunde tænder er langt mellem besøgene ved tandlægen, er det ikke mindre vigtigt at få hjælp til at håndtere frygten. Sker der noget med tænderne, og der opstår behov for behandling, er det nemlig vigtigt at kunne gå til tandlægen med problemet så hurtigt som muligt. 

Hos Ølby Tandlæge Center er det vigtigt for os, at vores kunder er trygge, når de ligger i stolen. Vi ved, hvor skræmmende det kan være, og vi gør derfor en stor indsats for at hjælpe vores kunder med at komme skrækken til livs. Vores behandlere og tandlæger har alle mange års erfaring med at håndtere tandlægeskræk, så alle vores kunder kan føle sig godt tilpas i vores klinik i Ølby centret i Køge.

Hvad gør vi for at hjælpe med tandlægeskræk?

Vi lægger stor vægt på et trygt og oplyst behandlingsforløb. Derfor tilbyder vi samtaler inden behandlingen, hvor mulighederne for behandling og økonomi gennemgås, og patienterne har tid til at blive trygge ved idéen. Alle behandlinger tages i patientens tempo, og der sker ikke noget som ikke er aftalt på forhånd. Alle patienter modtages med et smil i receptionen af vores faste personale, som sikrer en tryg start på behandlingen. 

Hvad kan man selv gøre, for at hjælpe sin tandlægeskræk?

Der er selvfølgelig forskel på, hvor stor tandlægeskrækken er fra person til person. Det første skridt du kan tage for at hjælpe dig selv er, at erkende du er bange – både overfor dig selv og overfor din tandlæge, så de kan hjælpe dig bedst muligt. 

Vælg en tandlæge, der har erfaring med tandlægeskræk, og som du føler dig tryg ved. Sørg for at bestille en tid på et tidspunkt på dagen som du har det godt med, og hvor du har tid til at forberede dig på, hvad der skal ske. Når du ligger i stolen, så husk at sørge for at sige fra, når du har ondt eller har brug for en pause. Det kan være en stor hjælp at tage små pauser, og det kan hjælpe dig med at slappe så meget af som muligt. 

Har du tandlægeskræk?

Lad os sammen vinde tilliden tilbage.